Beste Theodor Holman… een briefje van God

Ook een goedemorgen, Theodor Holman! Ik hoop dat jij een leukere week hebt dan Ik. Ik moest lezen dat het percentage atheïsten in Nederland sinds 2006 van 14% naar 24% was gestegen. En alsof dat nog niet erg genoeg was, analyseerde iedereen Mij dood in krant en op tv. Dat doen ze al sinds Mijn oude vriend Nietzsche, hoor, Ik schrik daar niet meer zo van. Ik maak Me eeuwig drukker om de dood van mensen dan om Mijn eigen verdwijnen. Bij het openen van de Blendle nieuwsbrief kwam Ik ook nog een felle brief van jou tegen. Kick ‘em while they’re down, moet je gedacht hebben.

‘U bent niet dood, maar eeuwig stervende’, zeg je, en mooier kon Ik het zelf niet verwoorden. Ja, dat is een beetje het lentefeest van Pasen: de God die geen dictator speelt, maar zich laat kruisigen, telkens weer. Door Romeinse soldaten, door vieze priesters, door hypocriete christenhonden, door Amsterdamse columnisten. Omdat in die kleinheid, die dienstbaarheid het grote geheim zit. En omdat er na dat kruis een hoopvol gerucht door de massa’s ritselt: God staat ook weer op, en de mensen met Hem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.