Stoppen met roken voelt als een Paulus-ervaring

Ik probeerde te stoppen met roken. Mijn oude ‘roken, begin er niet aan‘ artikel kun je hier nog lezen. Maar nu voegde ik (weer…) daad bij het woord en schreef ik me in voor een anti-rookcursus. Hoe meer ik naar de grote woorden luisterde, de mensen om me heen bekeek en cursusleider Hugo observeerde, hoe meer ik het gevoel kreeg dat ik… bij een evangelisatie-avond van de kerk beland was.

Het is een succesformule voor het veranderen van mensenlevens, de kerk. In de brieven van Paulus vind je zogezegd alle sleutels om te stoppen met roken. Voor al die sleutels en een geinige sfeeromschrijving van de cursus van Stichting Ik Stop Ermee kun je doorklikken naar Blendle.

2 gedachten over “Stoppen met roken voelt als een Paulus-ervaring

 • 11 mei 2017 om 17:21
  Permalink

  Goedemiddag Alain,

  Ik ben gisteravond naar de cursus geweest van Ik stop ermee. Goeroe Hugo Hairwassers.
  4 uur lang een soort van brainwash sessie. Iemand die iets vroeg werd over het algemeen afgedaan als onzin. Hij wist het allemaal beter, zelfs beter dan longexperts ect. Ik vond het een grote show van egotripperij. Voelde iets van “hier klopt iets niet”

  Enfin vandaag ben ik bezig geweest om te kijken hoe zuiver deze stichting is.
  Er staat op hun site: Ook staan wij ingeschreven in het Kwaliteitsregister onder nummer 102926 (naam trainer A.H.F. van Grinsven)
  Ik kan deze persoon nergens vinden in de kwaliteitsregister.

  Tevens staat op hun site: We zijn geregistreerd, hebben een AGB-code, voldoen aan de nieuwe CBO-richtlijn, zijn aangesloten bij Vecozo etc..
  Okee, Vecozo mijn hemel dat is: Hét digitale communicatiepunt in de zorg
  De diensten van VECOZO zijn bestemd voor ketenpartijen in de zorg die hun administratieve processen willen stroomlijnen en optimaliseren.

  Nu Hugo Hairwassers himself, hij noemt zichzelf in de mail welke ik vandaag kreeg incl. de cursus en voedingsadvies. Drs. H.A.H. Hairwassers. Als je dat googled krijg ik nergens Drs H.A.H. Hairwassers., wel linkedIn Hugo. staat bij opleiding: Master Bestuurskunde. Neem aan dat wel Drs is.

  In ieder geval heb ik nu echt het ratio dat het onder het kopje “misleiding” valt. Gevoel zegt pure oplichting. Vraag me dan ook af, hoe ze aan de succesvolle slagingspercentage van 81% komt.

  Dat wilde ik even aan u kwijt. Kon namelijk nergens iets onafhankelijk vinden over de stichting.

  Met vriendelijke groet,
  Wilma Martens

  Beantwoorden
 • 2 november 2017 om 11:24
  Permalink

  Hoi,

  Als je vragen hebt kun je die gewoon aan ons stellen. Op de website van het kwaliteitsregister is onze registratie makkelijk te vinden: http://www.kwaliteitsregisterstopmetroken.nl/zoeken/?filter%5Bregistranten%5D=true&filter%5Bsupervisoren%5D=true&filter%5Bsupervisanten%5D=true&filter%5Bverslavingsinstelling%5D=true&lastname=grinsven&city=amsterdam&search_interventie=Kies+een+interventie&search_submit=zoek+%E2%80%BA

  Ook kan ik je het onderzoek van de 81% zo toesturen. Ik heb letterlijk gevraagd in de cursus: als je iets niet geloofd, laat het blijken, houdt het niet in je. Het enige waar ik om vraag is de mogelijkheid om het uit te mogen leggen. Inderdaad ben ik in de cursus soms wat kortaf. Dat komt omdat ik onder tijdsdruk sta. Deze cursus was ooit 6 uur en we hebben hem verkort naar 4 uur. Vandaar,

  Bij FAQ beantwoorden we verder alle vragen die je over ons hebt. Ik wil je ook graag een kopie van mijn BUL sturen als u wilt.

  Fijne dag,
  Hugo Hairwassers

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.