Ontmoet de fotograaf die een medicijn tegen zijn eigen pessimisme vond

Tot en met 22 oktober kun je het werk van fotograaf Sebastião Salgado bewonderen in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. Die kans moet je zeker niet laten liggen, want achter de adembenemende zwart-witfoto’s in de expositie Genesis schuilt een zo mogelijk nog prachtiger verhaal.

Van een dorpje naar de stad

Sebastião Salgado wordt in 1944 geboren op een afgelegen boerderij in Brazilië. Daar vormen zo’n 35 families samen een zelfvoorzienende gemeenschap. Meer dan de helft van het gebied is ongerept regenwoud en als jongen zwemt Sebastiāo graag in de riviertjes tussen de kaaimannen. Veel van de buitenwereld krijgt hij niet te zien – tot het moment dat hij naar de stad moet trekken om de middelbare school af te kunnen maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.